Pages

Monday 20 April 2015

Piletina '' Kari ''

Potrebne namirnice:


  • pileće grudi
  • slatki kari
  • so,biber
  • malo vode
  • testenine ili tortilje ( u zavisnosti od načina služenja )

Priprema:


Pilećim grudima skinuti kožicu i odvojiti ih od kostiju. Iseći ih na kockice veličine oko 2 centimetara. U dublji tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Dodati piletinu i kratko je propržiti. Dok se to prži možete je začiniti solju i biberom. Kako bi piletina kasnije bila mekša i ukusnija poželjno je dodati malo vode i ostaviti je da se ukuva. Nakon što sva voda ispari, ostaviti je malo da se zapeče kako bi dobila zlatno-žutu boju. Potom dodati slatki kari i promešati. Naliti neutralnom pavlakom i ostaviti da se ukuva sve dok ne dobijete željenu gustinu. Što se duže kuva jelo će biti gušće.
Uz ovako pripremljenu piletinu mogu se služiti razne vrste testenine ili se može servirati u tortilji.

No comments:

Post a Comment